Kinesitherapie

Bij aquakine bekijken we het functioneren van de persoon in zijn totaliteit. Het is belangrijk dat patiënten in beweging blijven. Naargelang de aandoening wordt kine aangevuld met oefeningen in het water, B-E-St, koude-of warmte therapie, endermologie of andullatie. De combinatie van de verschillende therapieën versnelt het revalidatieproces.

Aquatherapie – Hydrotherapie

Aquatherapie is sterk aanbevolen bij orthopedische revalidatie, sport-en gewrichtsletsels (schouder, heup, knie, rug, ...), spierziekten, reuma, artrose, cvs, fibromyalgie, personen met overgewicht.

Voordelen :

  • in het water ben je lichter, je gewrichten worden ontlast
  • het water van 32°C ontspant en masseert de spieren
  • bewegen is minder pijnlijk en veel aangenamer

Met de aquaspinningfiets, trampoline, noodles kan je spierversterkend werken (benen, buik, rug) en je conditie trainen zonder belasting van je gewrichten. De jetstream zorgt voor hydromassage. Rugpatiënten kunnen aansluiten bij onze WaterRugschool.  
Zie ook link artikel rond aquatherapie

Bio-Energy-Stimulatie

B-E-St is een toestel dat door gebruik van bio-stimulatie-stroom de ATP (de gebruiksklare energievoorraad voor de cellen in ons lichaam) met 500 tot 800% verhoogt. Dit zorgt voor pijnverlichting en een snellere heling van letsels.

Toepassingen : sportletsels, spier-pees-of ligamentletsel, acute of chronische gewirchtspijn, verrmoeidheid, slaapproblemen,stress,...

Cryosauna en Infrarood sauna

Toepassingen Cryo : ontstekingen, reuma, artritis, suddeck, frozen shoulder, fibro

Toepassingen Infrarood: artrose, spierspanning, fibromyalgie.

Endermologie - Icoone – LPG

Endermologie is een techniek voor het losmaken van (onderhuidse) weefselblokkades. Het wordt aangewend voor :

  • lymfedrainage, bevorderen van de bloedcirculatie
  • behandelen van littekenweefsel en brandwonden
  • cellulitis en lokale vetophoping

Andullatie- en Relaxatiemassage

Andullatie is een massagesysteem die infrarode warmtestraling en trillingen combineert. Andullatie werkt pijnverlichtend en ontspannend en is aangewezen bij: chronische pijn, stress, spierspanningen. 

Nood aan een echte 'wellness' massage? Massagetherapeut Wim haalt je even Weg van de Wereld. Een uur lang zorgeloos genieten van een ontspannende massage van je volledige lichaam.
Afspraken bij aquakine mogelijk op dinsdag en donderdag. Boek online