Cryosauna / cryotherapie

Een cryo sauna is een sauna op basis van koude droge lucht. Je gaat met 1of 2 personen in een cabine van -85°C gedurende 3 minuten. Aansluitend kan je gebruik maken van het zwembad van 32°C.

'Whole Body Cryotherapy' heeft enorm positieve effecten op het lichaam. Toepassingsgebieden: medisch, sporters én wellness.

Online reservatie 

Woensdag 14-18u , Zaterdag 8-12u

Medisch

Gebruik van de cryo sauna bespoedigt de heling van letsels. Het werkt ontzwellend, pijnstillend, ontstekingsremmend en versterkt de immuniteit op een volledig natuurlijke manier. Cryotherapie is aangewezen bij :

  • acute (sport)letsels, overbelasting en traumatologie
  • ontstekingen, chronische pijnen, reuma, artritis , suddeck
  • auto-immuunziekten, fibromyalgie, cvs
  • huidaandoeningen : exzeem, psoriasis, brandwonden

Sporters

Cryosauna therapie wordt door sporters gebruikt om blessures te voorkomen, sneller te recupereren en als voorbereiding op wedstrijden.

Gebruik van de cryo sauna drijft melkzuur af, zorgt voor een intense doorbloeding met zuurstofrijk bloed. Het is een therapie die de natuurlijke processen in het lichaam activeert zonder gebruik van medicijnen!

zie link artikel Chris Froome

Wellness

Cryotherapie is een bron van vitaliteit. Het verhoogt de immuniteit en geeft het lichaam een energieboost. Cryotherapie bevordert celvernieuwing, verstevigt de huid en vertraagt het verouderingsproces.

Whole Body Cryotherapy: info-reportages

Het therapeutisch effect van koude is al eeuwen gekend; denk aan compressen, ijsblokjes en medische vriestechnieken. Nieuw is wel het gebruik van koude voor het ganse lichaam. Deze techniek werd in de jaren '80 onwikkeld door Dr. Yamouchi voor de behandeling van reumatische artritis. Dankzij de waaier van therapeutische resultaten vind je de Cryo Sauna vandaag zowel in ziekenhuizen, medische- sport- en wellness centra.

Reportages :

Filmpje VTM nieuws Eén VOLT Elodie Ouedraogo